Exempel på korrespondans med Aktieägare

Frågor och svar – korrespondens med aktieägare

Xzero har en hel del korrespondens med sina aktieägare. Ibland får vi beröm och ibland kritik. Här vill vi citera ett svar till en aktieägare som tyckte att Xzero tog för mycket tid på sig och som även blev avrådd av sina middagsgäster att investera mer pengar i Xzero. 

Detta är naturligtvis allvarligt för Xzero. Aktieägarna är vår ryggrad. Eftersom vi är onoterade är ni alla privatpersoner och inga institutioner. Därför vill vi visa svaret vi gav idag som ett exempel och kanske även som ett svar till andra aktieägare som tvivlar.  

”Hej Ulf, och tack för ditt mail. Ursäkta att svar dröjt, jag ville svara dig själv.

Jag heter Andreas Törnblom och har varit VD för Xzero sedan 1/12 2021. Dess för innan var jag affärsutvecklingschef, och har även haft andra positioner hos våra systerföretag.

Det finns alltid de som tror på en satsning, och de som inte tror. Inte ens vi som jobbar i företaget kan vara säkra på att vi kommer lyckas. Jag vill inte jämföra oss med Klarna eller Spotify, men jag är säker på att det funnits många middagar då dessa företag ifrågasatts.

Det finns ett naturfenomen som skapar absolut rent vatten. Detta naturfenomen har vi arbetat med i 50 år för att industrialisera. Når man nära naturens process får man ett mycket rent vatten. Vi har jobbat otroligt hårt på att skapa produkter och prototyper som på ett så bra sätt som möjligt upprepar detta fenomen. 

Vi har som du vet inriktat oss på olika marknader. På just halvledarmarknaden finns en stor betalningsvilja för rent vatten. Därför skapades Xzero. Redan i kontakter med Intel för 20 år sedan sa man att ”vi behöver inte den renheten än”. 

Men nu är det dags. 

Under min tid som VD har det hänt oerhört mycket. Halvledarmarknaden har nyligen fått en extra skjuts av pandemi, miniatyrisering, politiska spänningar i världen, vilket för närvarande medför enastående investeringar i produktionsanläggningar för halvledare. Miniatyriseringen har samtidigt medfört ett starkt fokus på rent vatten – så tiden man pratade om för vårt vatten är nu. Hälften så små datachip – behöver dubbelt så rent vatten.

Vi har skapat en produkt som nu är optimerad för massproduktion. Vi har investerat i en produktionslina. Vi har redan startat produktion och säljprojekten radar upp sig.

Att det tar tid, och att vi får göra många omtag, hade vi förväntat oss, men att det tagit såhär lång tid har även vi själva ibland svårt att förstå.

Nu tar det fart. Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer vi få veta om du eller dina middagsgäster hade rätt.

Vi har en serie informationsmöten just nu. Ikväll kommer vi ha information i Posthuset på Vasagatan i Stockholm. Har du möjlighet så kom förbi. Man anmäler sig här: https://xzero.se/moten/ . Ta med middagsgästerna om de kan. Det blir kaffe, macka, och en presentation om marknad, teknik, produkt, patent och produktion. Vi kan ta ett snack, och du kan träffa två till ur ledningsgruppen. Så får du bilda dig en egen uppfattning om vår affärsidé.

Mvh

Andreas Törnblom

VD Xzero